De Mode Trends voor 2012

Het jaar 2012 is begonnen en dat betekent dat we ook dit jaar weer veel nieuwe trends zullen spotten. Bij de Modefabriek in Amsterdam zijn de zomertrends van 2012 echter op 17 en 18 juli 2011 al getoond, maar uiteraard willen we jullie deze niet onthouden.

Er zijn voornamelijk drie belangrijke fashion trends voor de zomer van 2012:

1. Het gebruik van felle kleuren. Colour blocking en fivepockets variërend van rood en geel naar blauw en groen zijn helemaal in. Tamarinde rood ofwel spice red wordt dé kleur komende zomer. Dit wordt als hoofdkleur of als accent voornamelijk gecombineerd met aardetinten, tobacco of cognac. Daar waar je dacht dat iets eerst niet zou kunnen, kan dat deze zomer dus wel. Sprint nu alvast naar de (web)winkel(s) om de meest uiteenlopende outfits te kunnen samenstellen, want voor je het weet is het zover.

2. Afrika en jungle blijkt het ook goed te gaan doen komende zomer. De natuur net als Afrika blijft een grote inspiratie voor zomercollecties. Kaftanvormen en ook Afrikaanse prints zie je terug bij pantalons en jurken. Ook dierenprints zoals python, luipaard en zebra gaan het goed doen.

3. Tot slot hebben we ook het kant en reliëf bij deze top 3. Soepele stoffen, verfijnde dessins en jurken en tops met het accent op borsthoogte, het wordt en blijft helemaal in.

Naast deze fashion trends zien we ook een aantal sieraden trends de hoek om komen:

1. Lange kettingen met meerdere bedeltjes, wel of niet gecombineerd met een korte ketting. Altijd leuk om je outfit net dat beetje extra’s te geven. Overigens gaan als bedeltjes voornamelijk uiltjes, engeltjes en symbolische tekens in goud of rosé goud de markt veroveren.

2. En net als bij fashion blijkt ook bij de sieraden kleur het te gaan doen in 2012. Vooral zo veel mogelijk kleur is de boodschap.

Dus meiden, spreid met vriendinnen al je modetijdschriften uit over de mooie moderne tafels thuis, neem je laptop erbij voor het online aanbod, bereid je voor en ga mee met de trends of…. zet zelf een nieuwe trend deze zomer!

(We hebben de meubel trends buiten beschouwing gelaten, voor meer hierover ga je naar FashionForHome)