herenmode-trends-2013

De mannenmode van de zomer 2013 wordt geïnspireerd door de mode van de jaren ’50. Wat we veel terugzien deze zomer zijn pastelkleuren en zomerse prints. Combinaties van deze frisse stijlen zijn weer helemaal terug dit jaar!

Dit voorjaar wordt gedomineerd door vier kleurpaletten. Grijs- en zandkleuren, groene tinten, blauwe kleuren en een pallet van gele tot rode kleuren. Dit zijn de frisse kleuren waar je dit jaar goed mee voor de dag komt. Combinaties van bijvoorbeeld een gestreept shirt met een effen overhemd zijn helemaal hot. Het motto van dit jaar: niet alleen kleren maken de man, maar ook de kleuren! Het gaat hierbij om de complete look, van jasjes tot schoenen en alles daar tussenin.

Jassen

blazerAltijd lastig in de zomer: wat voor jas trek je aan? Dit ligt natuurlijk ook aan de gelegenheid.

Bij colberts zit je met een frisse kleuren uit de hier boven genoemde paletten altijd goed. Het is te gebruiken voor verschillende stijlen, niet alleen de formele stijl. Zo kun je zomerse colberts ook mooi combineren met een hip shirt.

Badmode

Aan de badmode verandert dit jaar weinig qua trends. Vorig jaar zagen we al dat korte shorts steeds populairder werden en dat zet zich dit jaar door. Surferbroeken zijn helemaal uit. Ga bij het kiezen van een zwembroek dus vooral voor een short tot halverwege het dijbeen en niet voor één tot de knie.

Kijk hieronder naar een video over de zomertrends van H&M.