Running shoes halen pumps en stiletto’s in

Schoenentrends, ze blijven zoals altijd komen en gaan. Een tijdje geleden las je hier bijvoorbeeld al over de online schoenenclubs die nog steeds enorm populair zijn in Amerika. Vanuit datzelfde land komt nu de volgende hype onze kant opgewaaid, namelijk die van de running shoes. Inderdaad, hardloopschoenen gaan de nieuwe trend worden en gelukkig hoef je je daarbij niet eens in het zweet te werken. De hardloopschoenen worden namelijk met werkelijk alles gecombineerd, van een strak pak tot een casual outfit, ze passen overal bij. Niet alleen makkelijk voor het combineren, maar ook nog eens goed nieuws voor wie graag comfortabele schoenen draagt.

Het dragen van sportschoenen is natuurlijk niet iets nieuws, de sneaker is namelijk al jaren een vertrouwd element in het modebeeld. Dat begon al in 1830, toen met het merk Plimsoll de eerste sneakers werden geïntroduceerd. Deze schoenen kregen deze naam trouwens vanwege de zachte zool. Hierdoor hoorde je iemand niet aan komen lopen, perfecte schoenen om mee te ‘sneaken’ dus. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werden de sneakers dankzij het merk Converse nog populairder en met de opkomst van hiphop in de jaren zeventig en tachtig groeide dat alleen maar verder.

running-shoe-trend

De laatste jaren zijn vooral opvallende sneakers in felle kleuren populair, maar zijn juist de retromodellen ook erg geliefd. De komende tijd kunnen we echter steeds meer running shoes in het straatbeeld verwachten, zo voorspellen verschillende toonaangevende blogs. Regels voor het combineren lijken er niet te zijn, want je ziet ze zowel onder elegante jurkjes als nette mantelpakjes en outfits die wat meer rock ’n roll zijn. Daarmee is het een modeverschijnsel dat bij elke stijl past en ook door elke modeliefhebber omarmd zal worden. Dat hardloopschoenen nou eenmaal net wat lekkerder zitten dan pumps zal ongetwijfeld ook gaan helpen bij het ontwikkelen van deze trend in Nederland.