Zomertrends 2014

Ook deze zomer zien we weer een aantal soorten kleding sterk terugkomen in het straatbeeld. Sommige lijken veel op de trends van vorig jaar, andere zijn verrassend vernieuwend.

1. Mexicaanse invloeden

In 2013 maakte het grote publiek kennis met kleding met Azteken-prints. Dit jaar zien we ook andere Mexicaanse invloeden, zoals franjes, belletjes en kleurrijke bloemenpatronen. Die bloemen zijn niet alleen op kleding te vinden, maar ook op accessoires zoals ringen en handtassen.mexico

 

2. Glam Grunge

De Glam Grunge-stijl is gebaseerd op de Grunge uit de jaren ’90 maar is nu terug in een modernere vorm. Veel denim, veel laagjes, met als patroon ruiten of bloemen, maar niet in felle kleuren: grijs met blauwe of groene zweem, mintblauw, staalblauw en wijnkleur zijn dé kleuren van deze kleding. Veel voorkomende kledingstukken in deze stijl zijn geruite broeken, bikerjacks en spijkerjasjes.grlamgrunge

3. Dierenprint

Luipaarden, slangen, vlinders: de hele jungle aan dierenprints kom je deze zomer tegen op jurken, tops, rokken en broeken. Ook vind je soms meer speelse vormen van dierenprintgebruik, zoals de afbeelding van een cartoonachtige leeuw op een jurk. De tot voor kort wat gewaagde zebraprint zien we deze zomer ook volop.leeuw